Verliefde koppels

Gaat deze relatie nog werken?

Gefeliciteerd! Je bent de liefde van je leven tegen gekomen, en hij of zij vindt jou ook leuk. “Verliefd zijn is veel leuker…” maar het brengt ook ontzettend veel onzekerheid en angst met zich mee. Want doe je het allemaal wel goed? Gaat het niet te snel? En wat nu als hij of zij het toch niet is? Er komt best wel wat bij kijken wanneer een kwalitatieve relatie wil opbouwen. Misschien is het niet je eerste relatie, en merk je dat je gaat vergelijken.

Samen gaan we aan de slag om het fundament van jullie kersverse relatie stevig te maken zodat jullie kunnen bouwen aan jullie liefde voor elkaar. Hoe ga je om met social media gebruik en telefonisch contact? Voor de hele wereld om te zien of willen jullie het gewoon lekker tussen jullie houden? Hoe veel vrijheid geef je elkaar en welke aandacht hebben jullie van elkaar nodig? Wat zijn de ongeschreven afspraken binnen jullie relatie en welke waarden hechten jullie daaraan? Alle vragen die je elkaar eigenlijk zou moeten stellen, maar wat dankzei die roze bril vaak vergeten wordt.

'Communication is key'

te snel je gevoelens uiten

Gelukkig is hier iets aan te doen: ik kan je als datingcoach helpen door te werken aan het gevoel de moeite waard te zijn als partner. Uit onderzoek blijkt dat zelfacceptatie en zelfcompassie enorm belangrijk zijn om goede relaties aan te gaan. En ook dat hele kleine gedragsveranderingen al zorgen dat je je steviger kan opstellen. Als je je zelfvertrouwen vergroot, word je meteen ook aantrekkelijker voor anderen. Je durft immers meer van jezelf te laten zien, zonder dat je bang bent dat die ander je afwijst. Dus tijd om de eerste stap te nemen en te leren om steviger in dates en relaties te staan. Het zal het aangaan van een relatie een stuk aangenamer en relaxter maken!

alles direct samen willen doen

Aan elkaar wennen kost tijd! Als je verliefd wordt probeer je jullie twee levens te combineren, maar blijf vooral ook de dingen doen die jij leuk vindt om te doen, zonder je partner. Als je elkaar net kent, ga dan niet proberen samen te werken, problemen op te lossen en brengt niet te veel tijd met elkaar door. Ook al voelt het nu allemaal heel fijn, lange termijn gaat voor toch?

die roze bril

Vooral jonge mensen denken dat alles vanzelf gaat zodra je ‘verkering’ hebt, maar niets is minder waar. Net zoals in een rom-com worden ruzies en problemen vaak niet in beeld gebracht en bewaard voor wanneer het eigenlijk al te laat is. Zonde! Als je een paar relaties hebt gehad leer je vanzelf dat het niet zo werkt, maar blijft het lastig om door die roze bril objectief naar je relatie te kijken.

Je afreageren op je nieuwe partner

En dan bedoel ik niet het uitpraten van struggles binnen jullie relatie, want het is juist goed om in het begin je grenzen aan te geven, maar bijvoorbeeld over je onvrede op het werk of ruzie met een vriend(in). Als je niet tevreden bent over je eigen leven, zet dit dan niet af tegen de persoon die ondanks dat jou leuk vindt! Vooral vrouwen zullen moeten werken aan een stukje onzekerheid dat geen enkele man met hoeveel complimentjes dan ook wat aan kan doen.

Niet praten over jullie toekomst

Je zult het er toch een keer over moeten hebben, anders weet je niet waar je aan toe bent. Je bent de relatie begonnen om deze te behouden, ook in de toekomst. Dus, waar willen jullie gaan wonen? Wil je kinderen en zoja, hoeveel? En komt er een kat of een hond? Als blijkt dat jullie allebei hele andere wensen hebben voor de toekomst dan is het misschien toch niet zo ideaal om dat samen te doen. In dat geval beter vroeg dan laat!

Je verwachtingen niet uitspreken

Je partner kan je gedachten niet lezen, en dat geldt zeker voor de man! Vrouwen daarin tegen kunnen geven vaak geen duidelijke hints, waardoor er conflicten ontstaan die eigenlijk helemaal niet nodig zijn. Wat wel werkt is duidelijke instructies geven en zeggen wat je van de ander verlangt. Hoe? Dat leer ik je graag!

Op zoek naar een andere service?

Voor (nieuwe) ouders die graag hun relatie willen versterken tijdens het opvoeden van hun kind.

Nieuwe ouders

Voor koppels die om uiteenlopende redenen een probleem hebben in hun relatie en dit samen willen oplossen.

Relatieproblemen

stel je vraag of plan een afspraak in