Nieuwe ouders

Huisje, boompje, beestje

Huisje, boompje, beestje… zo gaat het al jaren en dat zal ook nooit veranderen. Je wordt verliefd op elkaar en wanneer het in de meeste gevallen écht goed voelt besluiten jullie jullie kleine gezinnetje uit te breiden met de komst van een liefdesbaby (of twee). Maar waren jullie hier wel echt goed op voorbereid? Want het ziet er allemaal zo rooskleurig uit, twee verliefde mensen met een pasgeboren kindje in hun armen. Toch verandert er voor jullie allebei een hele boel. Heb je daar van tevoren ook bij stil gestaan? Jullie wereld is voor altijd veranderd, is jullie relatie daar sterk genoeg voor?

'Ik vind het verschrikkelijk dat iemand nét zo veel te zeggen heeft als mij over hetgeen wat ik het allerbelangrijkst vind op de hele wereld'

Ik ben mama, en nu?

Los van het feit dat 9 maanden zwangerschap al voor een hele boel spanningen en kleine scheurtjes in jullie relatie kan zorgen, zodra jullie grote nieuwe liefde is geboren verdwijnen al deze problemen vaak weer naar de achtergrond. Maar echt verdwijnen doen ze niet. Jouw lichaam heeft 9 maanden jullie kindje gedragen maar vanaf het moment dat de kleine spruit geboren is begint je echte verantwoordelijkheid pas. Als kersverse moeder is het jou, op dat moment enige, prioriteit om jullie kindje van alle liefde en verzorging te voorzien die hij of zij maar kan wensen. ‘Die vent, die redt zich wel!’ Maar is dat ook zo? Want jouw man lief stond tot aan de geboorte van jullie kindje altijd op de eerste plaats en is nu in een klap een plekje opgeschoven. Logisch! Maar erg bevorderend voor jullie relatie is dat natuurlijk niet. Durf jij wat uit handen te geven? Ik leer je graag hoe je de taken en liefde voor het moederschap op een goede manier kunt combineren met de liefdevolle aandacht voor je partner.

Ik ben papa, en nu?

Je hebt 9 maanden gewacht op iets heel bijzonders wat tot die tijd nog geen échte connectie met jou heeft gemaakt. Jullie kindje heeft namelijk altijd in jouw partner haar buik gezeten, en los van de hormonen die zo nu en dan door het huis gierde, heb jij hier niet zo veel ‘last’ van gehad. Maar op eens heb je een levenslange verantwoordelijkheid in je armen en een vrouw die ook nog wat extra liefde nodig heeft. Twee wordt drie en zodra de kraamhulp het huis heeft verlaten zal je toch echt zelf die luiers moeten verschonen. Vergeet daarbij ook niet dat vrouw lief op eens moeder is geworden, en niet om onder te doen aan het vaderschap, ‘moeder worden’ heeft echt een andere betekenis en brengt daarbij andere gevoelens met zich mee dan jij hebt als kersverse vader. Jullie kindje staat namelijk bij haar voortaan op nummer één en je zult je moeten aanpassen. In het begin voelt dit vast als vanzelfsprekend, maar vergeet niet dat jij als man ook graag wat liefde en aandacht wilt ontvangen en hierdoor wellicht in conflict komt met de moedergevoelens van je vrouw of vriendin. Wat kun jij doen om haar te helpen? Die zwangerschapskilo’s gaan er (meestal) niet vanzelf af… maar je vindt het vast wel belangrijk dat ze er over een poosje weer uit ziet als de vrouw waar jij voor viel, toch? Geen zorgen, Saron to the rescue!

Op zoek naar een andere service?

Voor koppels die om uiteenlopende redenen een probleem hebben in hun relatie en dit samen willen oplossen.

Relatieproblemen

Voor tortelduifjes die geloven dat hun nieuwe liefde het waard is om écht in te investeren.

Verliefde koppels

stel je vraag of plan een afspraak in